Editör

Fıtrata Bismillah

Merhaba sevgili okuyucular, bu sayımızla birlikte yeni bir yıla Bismillah diyoruz. Bu yılın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıla vesile olmasını ümit ediyoruz.

Her insan belli bir fıtrat üzere yaratılmıştır. Hayatı boyunca da bu programa uyum göstermesi ve ona uygun hareketlerde bulunması gerekir. Vücuttaki her organın nasıl fıtri bir vazifesi varsa insanın da vazifesi fıtratına yüklenmiş cihazlarla uyum içerisinde yaşamak olmalıdır.

Fıtratta kalmak, insanı yanlışlardan da alıkoyar. Çünkü her insan İslam fıtratı üzere doğar. İslamiyet, bizi doğruya götürür, yanlış fikirleri kabul etmez. Bu masumiyeti korumak gerek.

Şimdilerde fıtrata zarar veren sapkın fikirlerle karşı karşıyayız. Cinsiyet karmaşası yaşayan LGBT’li bireyler, aileyi ve nesilleri tehdit ediyor. Bilerek ve isteyerek o hayatları tercih edenler, fıtratla uyuşmuyor. Birçok kişiyi de kötü etkiliyor.  Bu sebeple cinsiyet kimliği bozukluğu konusunda toplumu, aileleri ve gençleri bilgilendirmek gerekiyor.

Dinimizde kadın ve erkeğin yaratılışlarına uygun hareket etmesi emrediliyor. Bu noktada ailelere büyük görevler düşüyor. Anne-baba davranışlarında, hal ve hareketlerinde, iletişimde, giyim kuşamda, saç kesiminde dahi evlatlarına model olmalıdır. Gerek davranışlarıyla gerek sözleriyle fıtratlarına uygun davranılması gerektiğini telkin etmelidir. Okullarda da fıtrat eğitiminin verilmesi gerekiyor. Biz de bu farkındalığa destek olmak için bu ay dergimizde, aileye ve topluma zarar veren fikirlere karşı “Fıtratta Kal!” diyoruz.  İstifadeniz bol olsun.

2 Comments

  1. Sebahattin Aslan

    Saygıdeğer Editör, Ocak 2023 sayısı, sayfa 20’deki “Gönenli Mehmet Efendi” başlık altında parantez içinde doğum tarihi (1927-1991) yazarken yazının ilk cümlesinde “1903 yılında Balıkesir ‘in Gönen ilçesinde dünyaya gelmiştir ” diyerek çelişkili bilgi paylaşılmış. Parantez içindeki 1927 yılı yanlış, doğrusu 1903 olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca “Gönen ilçesi” diye “ilçe ” kelimesi küçük harfle başlamalı diye düşünüyorum.
    Selamlar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*