Editör

Acılar da fani

İnsan, hayatı boyunca farklı duyguları yaşayabiliyor. Kimi zaman seviniyor kimi zaman imtihan gereği üzülüyor. Ama yaşadığımız her hadisenin arkasındaki hikmet çiçeklerini gördüğümüzde büyük teselli buluyoruz. Her şey Allah’tan geliyor. Bu itikatla bakıp olaylara sabır ve tevekkül ile yaklaştığımızda mükafatı fazlasıyla alıyoruz inşallah.

Başımıza gelen deprem, sel, her türlü afet ve zulümlerin bizlere vermek istediği derin mesajlar var. Öncelikle bunları okuyup ders çıkarmak gerekir. Evet umumi musibetlerde masumlar zahirde zarar görüyor. Ancak mahiyetini bildiğimizde ne kadar kârlı çıktıklarını görebiliyoruz. Ama insanız bu olaylar şefkatimizi celbediyor, üzüyor, yaralıyor hatta farklı travmalar yaşatabiliyor. Kaygı, stres bozukluğu gibi durumlarla psikolojimize zarar veriyor. Böyle durumlarda manevi destek insana büyük kuvvet oluyor. Onun dışında da psikolojik destek ve terapi almak gerekir. Her şey gibi acıların da fani olduğunu unutmayalım. Sabrın sonu selamet inşallah.

Bu ayki sayımızda başımıza gelen musibetlerin ruhumuzda açtığı derin yaraları nasıl iyileştirebileceğimizi konuşacağız. İstifadeniz bol olsun.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*