Editör

Hac insanları birleştiriyor

Hac, insanın maddi-manevi en güzel yolculuğudur. Büyük bir teslimiyettir. Ruhun, kalbin, aklın doyuma ulaştığı bir ibadettir. Hac ibadeti şartlarını sağlayan her insana ömürde bir defa farzdır. Allah’a yaklaşmanın mutluluğu, bu kutsal toprakları görme sevinci bambaşkadır hacılar için.  Allah’ın yeryüzündeki evine davet edilmek, dünya gözüyle hac vazifesini yerine getirmek, ayrı bir sevinçtir.

İttihad-ı İslam’a vesile olan hac ibadeti, İslam alemini birleştiriyor, bir arada tutuyor. Orada insanlar dil, ırk ayrımı yapmadan aynı secdeye baş koyuyor. Birlik içerisinde bir olan secdeye, Kabe’ye yöneliyor. Bu, insanlar arasında uhuvveti artırıyor, Müslümanlık bağını kuvvetlendiriyor. İrade, sabır ve nefis terbiyesiyle insanlar birbirleriyle tanışıyor, kaynaşıyor. Ve haccın sırrına erişiyorlar.

Kurban Bayramıyla birlikte hac yolculukları başlıyor. Hacca gidecekleri tebrik ediyor, kolaylıklar diliyoruz. Hac konusunu ele aldığımız bu sayımız birlik ve beraberliğimize vesile olsun. İstifadeli okumalar.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*