Hayatın İçinden

Hayatın İçinden

Ezan sesi

Ezan sesi hoşuma gidiyor. Kendimi evimde, yurdumda ve güvende hissettiriyor. Kültürel tabii. Ama on farklı camiden avaz avaz bağırarak kanon yapmıyorlar mı, hücuma uğramış, özgürlük alanım daralmış, etrafım düşmanla çevrilmiş gibi hissediyorum. Yapmayın ağalar, usul usul ve teker teker okuyun şu ezanı.

Dünyaca ünlü matematikçi Ali Nesin ezan sesini sevdiğini ve itina gösterilerek okunmasını istiyor. (Yeni Asya, 31 Ekim 2014)

 

 

Nil Karaibrahimgil
Nil Karaibrahimgil

Mucizeler dükkânı

Hamileliğimde mucizeler dükkânında gibiydim. Her hafta karnımın içinde olanları okuyor ve kendimi bilim kurgu filminde gibi hissediyordum. Şükran ve sevgi doluydum.

Şarkıcı Nil Karaibrahimgil çiçeği burnunda bir anne olarak hamilelik dönemini bu sözlerle anlatıyor. (Sabah, 21 Eylül 2014)

 

 

Serra Karaçam
Serra Karaçam

 

 

Anne olunca şükrüm arttı!

Kapanmaya karar verdiğimde, kızımın doğumundan sonra 5 ay kadar bir süre geçmişti. İnsanın çocuk sahibi olması hayat denen mucizeye bakışını etkiliyor. Bundan önce de kapanmayı istiyordum zaman zaman, ama cesaretim yoktu. Çocuk olunca, örneğin yataktan düşüyor, başına bir şey geliyor, Allah’ın onu sürekli koruduğunu gördükçe, şükür duygum arttı. Kendi sorumluluklarımı ve teşekkürümü daha titiz yapma isteği netleşti içimde. Ve birden zaten düşündüğüm şeyi uyguladım bir gün.

Bir dönem TRT’de ‘Medya Müfettişi’ programını yapan spiker Serra Karaçam, uzun bir arayıştan sonra tesettürü tercih etmiş. ‘İşsiz’ olduğu dönemde tesettürü tercih eden Karaçam, tesettürlü haliyle de “El Cezire”ye (Al Jazeera/Türkiye) kabul edilmiş.

(A. âlâ Dergisi, Şubat 2013, s. 108)

 

 

Henry David Thoreau
Henry David Thoreau

Sade hayat

Eğer sade ve akıllıca yaşarsak, bu dünya hayatının bir cefa değil sefa olduğuna hem inanarak, hem de deneyimle ikna oldum.

 

ABD’li yazar, filozof, şair, tarihçi, kölelik karşıtı Henry David Thoreau sade bir hayatı kendine rehber edinen bir bilim adamı. Sefa içinde yaşamanın formülünü bu sözlerle anlatıyor.

 

 

 

Hor görme!

Hakkı gel sırrını eyleme zahir,

Olmak ister isen bu yolda mahir,

Harabat ehlini hor görme şakir,

Defineye malik viraneler var.

Büyük İslâm âlimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, dış görünüşe bakarak hüküm vermemek gerektiğini bu sözlerle ifade ediyor.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*