Diğer

Mutlu ve verimli bir yaz tatili için tavsiyeler…

 

Öğrencileri sevindiren, aileleri düşündüren yaz tatilini verimli geçirmek için neler yapabiliriz?

Uzun ve yorucu eğitim yılından sonra tabiî ki ço­cukların dinlenmeye ve eğlenmeye de ihtiyaçları var. Ama ara ara ve düzenli oluşturacağınız bir ders çalış­ma programı, çocuğunuzun bildiklerini unutmaması­na ve sonrasında da yeteneklerini geliştirmesine im­kân sağlayacaktır.

Çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini tespit edin.

İnsanlar genelde başarılı olduğu alanları daha çok, az başarılı olduğu alanları daha az severler. Örneğin çocuğunuz matematiği seviyorsa, ama okumayı çok sevmiyorsa, önce biraz matematik sorusu çözdü­rüp sonra da kitap okuma çalışması yaptırabilirsiniz. Özellikle ilkokul çocukları için tasarlanmış, çocuğun yaşına ve sınıfına uygun tatil kitapları size yardımcı olacaktır. Alacağınız diğer kitaplar da çocuğunuzun yaşına ve gelişimine uygun olmalıdır. Kitap alırken de onun fikrini sorun, ama en son kararı siz vermelisiniz.

Spor ve sanat etkinliklerine yönlendirin.

Yine çocuğunuzun ilgisine, yeteneğine ve yaşına uygun spor ve sanat alanları, onun duygusal ve sos­yal gelişimine büyük faydalar sağlayacaktır. Spor için; voleybol, basketbol, tenis, yüzme, at biniciliği, buz pateni ve diğer sporlar tercih edilebilir. Sanat alanları içinse, resim, müzik, ebru sanatı ve diğer sanat dalla­rından yararlanabilirsiniz. Spor ve sanatla ilgilenmek, çocuğun hem zekâ, fiziksel, duygusal, sosyal gelişi­mine katkı sağlayacak, hem özgüvenini geliştirecek, hem de televizyon, bilgisayar, vb. alanlara daha az maruz kalmasına da sebep olacaktır.

Akrabaları ziyaret edin. Yazının devamını okumak için lütfen tıklayın…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*