Editör

Sağlıklı nesiller için, “Fıtrî doğum”

 

“…Biriniz kocası kendisinden razı olduğu halde hamile kaldığında Allah yolunda gündüz oruç tutup, gece ibâdet eden bir kişinin sevabı kadar sevap alsın. Doğum sancısına tutulduğunda gök ve yer ahalisi dahi onun için ne sevindirici şeylerin hazırlandığını bilemesin…” 1

Hadis-i şerifte de vurgulandığı gibi, “doğum” denilen mucize bir kadın için yaşanılacak en fıtrî, en güzel hadiselerden biridir. Aslî kaynaklarımız tarafından da birçok müjdeye nail olan ve kadına bahşedilen bu fıtrî olay, maalesef ahir zamanın tahribatından nasibini alıp, pek çok müdahaleye maruz kaldı.

İnsanın daha doğum anında, hayatı boyunca yaşayacağı fıtrî seyre etki eden ve artık zorunlu haller dışında da uygulanan “Sezaryen doğum” un hızla yaygınlaşması, endişe edilecek bir seviyeye ulaştı. Hal böyle olunca bizler de “Fıtrî doğum” konusunu ele alarak, kılavuz mahiyetinde, istifade edeninin bol olacağına inandığımız bir sayı hazırladık.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Hipnoterapist/Cinsel Terapist Op. Dr. Ayşe Duman ile “doğal doğumdan” ziyade doğumun kendisinin “doğal ve fıtrî” oluşuna dair bir sohbet gerçekleştirdik. Günden güne unutulan, belki de unutturulmak istenen“ebelik” mesleğinin önemini ve günümüzdeki yerini ise Türk Ebeler Derneği  İstanbul Temsilcisi Nükte Taşlar ile konuştuk. “Doğum destekçiliği” yapan Münire Önce ise, son yıllarda dünyada ve ülkemizde taleplerin çoğaldığı bir alan olan “Doğum destekçiliği” nam-ı diğer “Doğum Koçluğu” hakkındaki bilgilerini bizimle paylaştı.

“Hayatın her döneminde özen gösterilmesi gereken sağlıklı ve dengeli beslenme kuralları hamilelikte iki kişilik bir özen ister.” diyen Dyt. Kübra Bal doğum öncesi beslenme tavsiyeleriyle dergimizde yerini alırken, Fitoterapi, Hobi, Pratik Bilgiler, Sağlık, Risale Terapi, Hayatın İçinden, Not Defteri sayfaları da sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar efendim…

1. Câmiü’s Sağîr

Tebrik

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (asm) dünyaya teşrifi olan Mevlid Kandilinizi tebrik eder, bu kutlu günün barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederiz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*