İbret Levhaları

Allah Resulu (asm) nasıl sevilir?

“İnsan, sevdiği zâta eğer benzemek kabil ise, fıtraten benzemek ister.

İşte Habibullah’ı sevenlerin, sünnet-i seniyesine ittiba ile ona benzemeye çalışmaları, kat’iyyen iktiza eder.” Bediüzzaman Said Nursî

Bir gün Peygamber Efendimiz (asm) ile Hz. Ömer (ra) el ele tutuşmuş yürüyor­lardı. Hz. Ömer (ra): “Ya Resûlallah, seni nefsim hariç her şeyden çok seviyorum.” dedi.

Peygamber Efendimiz (asm): “Ya Ömer, nefislerimizin elinde olduğu Allah’a (cc) yemin ederim ki, beni nefsinden de fazla sevmedikçe imanın kemale ermez.” buyurdu.

O zaman Hz. Ömer (ra): “Ya Resulullah, seni nefsimden de çok seviyorum.” dedi.

***

Peygamber Efendimizin (asm) yıllarca hizmetinde bulunan Hz. Süfeyne (ra) anlatıyor:

“Fırtınalı bir havada, ticaret için bindiğimiz gemimiz battı. Ben bir tahta par­çasına tutunarak bilmediğim bir araziye çıktım. Bitkin bir vaziyette oturmuşken bir aslan kükreyerek üzerime gelmeye başladı. Çok fazla yaklaşmıştı ki ona şöyle seslendim:

“Ey aslan! Biraz sakin ol, ben Hz. Muhammed’e yıllarca hizmet etmiş bir ku­lum.”

Aslan bunu duyar duymaz durdu, başını eğdi, yavaş yavaş yaklaşarak sırtını bana dayadı. Anladım ki beni sırtına almak istiyor. Sırtına bindim, beni bir yol ke­narına götürüp bıraktı. Ve kükreyerek uzaklaştı.

***

Peygamber Efendimizin (asm) vefatına kızı Fatıma çok fazla üzülmüştü. Onu (asm) defnederken mübarek dudaklarından şu cümleler döküldü:

“Peygamber Efendimizin (asm) kabrindeki toprağı koklayan ebediyete kadar güzel bir koku duymasa da olur.”

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*