Dekorasyon

Çatı katı

Birçok kişi çatı katını depo olarak kullanıp, atıl hale getirirken, birçok kişi de buranın kendisi için özel bir alan olmasının hayâlini kurar. Çatı katlarının artık atıl halden kurtulmasının ve hayâllere özgü tasarlanıp, keyifli zaman geçirme vaktinin geldiğini düşünüyorum.

Çatı katının evimizin belki de en özel alanı olma­ya aday olduğunu belirtmekte fayda var. Bu mekânı çatı katının formuna göre düzenlediğimizde çok ke­yifli bir alan elde etmiş olacağız.

Çatı katının tasarımı için birçok seçenek var ama bunlardan en önemlisi çatı katının iç formunu ele almak olacaktır. Buranın yüksekliği, duvar eğimi ve doğal ışığın içeri geliş açısını ele alıp, doğru bir de­ğerlendirme ile en doğru tasarımı yakalayabiliriz.

Çatı katları diğer iç mekânlara oranla gözlerden biraz daha uzak ve sessiz olmasından dolayı evde çalışan biri için, kesinlikle değerlendirilmesi gere­ken bir alandır. Bundan dolayı ofis olarak düzenle­yip kullanabilir ya da evinizin ihtiyacına göre hayâl gücünüzü katıp düzenleyebilirsiniz.

Çatı katı gibi, az ışık alan, alçak tavanlı ve dar bir alanda ferahlık hissi oluşturmak için, beyaz ren­gi ağırlıklı olarak kullanmanız daha doğru olacaktır. Dilerseniz tüm duvarlar, tavan ve yerler için, bem­beyaz bir dekorasyon tercih edebilir ve sade, iç açıcı bir hava katabilirsiniz. Dekorasyonunuzu tamam­lamak için de soft ve canlı renkli objeler kullanıp, daha ön plâna çıkarabilirsiniz. Çatı katının tavanını yüksek gösterecek bir ipucu isterseniz, duvarları di­key çizgilerle süslerseniz, bunun oluşturduğu optik efekt sayesinde tavan daha yüksekmiş gibi dura­caktır.

Çatı katları genellikle dar alanlar olduğu için, kullanacağınız mobilyaları, özel sipariş vermenizde fayda var. Duvarlardaki girintilere yaptıracağınız raf ya da dolap sistemleri de yerden kazanmanızı sağ­layacaktır. Çalışma masanızı da aynı şekilde duvara entegre bir şekilde plânlayabilirsiniz. Böylece mak­simum verim alabilirsiniz.

Mobilya seçiminde dikkat etmeniz gereken bir başka husus ise, alçak mobilyaları tercih etmeniz. İster oturma odası, isterseniz yatak odası olsun, seçtiğiniz mobilyalar, mümkün mertebede küçük ve alçak olmalı. Örneğin normal bir yatak yerine, yer yatağı tercih edebilirsiniz. Böylece odanıza daha farklı bir hava katabilirsiniz.

Evet, çatı katlarını oturma odası, oyun alanı, hatta Fin hamamı, mutfak ve daha pek çok alan olarak konumlandırabilirsiniz.

Dilediğiniz gibi bir çatı katınızın olması ve keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*