El Emeğim

Dökümlü bere yapımı

Merhaba Bizim Aile okuyucuları. Bildiğiniz üzere ge­çen ay Alize puffy ip ile panço yapmıştık. Bu ay ise sizlerle pançonuza takım olacak bir bere yapacağız.

Kendinden ilmekli Alize puffy ipin ilk ilmeğini açıyoruz. 3 ilmek ayırıp bağlıyoruz. Artık yumaktan gelen ilmekle­ri arkadan öne doğru geçirerek örmeye başlayalım. Halka yaptığımız 3 ilmeği 2’şer ilmek geçirerek, 6 ilmeğe çıkara­lım. 6 ilmeği 12 ilmek, 12 ilmeği 24 ilmek yaparak devam edelim. 24 ilmek olduğunda tek tek ilmek geçirerek örelim. Bir sonraki sırada bir tek bir çift ilmek geçirerek orantılı arttırma yapalım. Yine bir üst sırada arttırma yapmadan tek tek geçirerek örelim. Bundan sonraki sırada ise 2 tek bir çift geçirerek örelim. Sonrasında artık arttırma yapma­yıp her sırada tek tek örelim.

Yapacağınız berenin büyüklüğüne göre 2 ya da 3 sıra yapabilirsiniz. Ardından kesme işlemine geçelim. Bundan sonraki sıralarda 2 ilmekte bir kesme işlemi yapalım. Kes­me işlemi için aynı normal örgüdeki gibi 2 ilmeği bir arada almak gerekiyor. Bereniz yeterli büyüklüğe geldiğinde, il­mekleri birbiri içine geçirerek bitirme işlemi yapalım.

Geçen ay burgu tekniği ile panço yapımını göstermiş­tik. Ben berenin panço ile uyumlu olması için yine burgu tekniğini kullandım. Dilerseniz düz de örebilirsiniz. Kolay gelsin hanımlar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*