Editör

Hâlâ taptaze, dipdiri bir proje; Medresetü’z-Zehra

Medresetü’z- Zehra… Elli beş yıllık bir gaye-i hayal…

Kendisine ait olan bir eğitim projesi için böyle diyordu Bediüzzaman Said Nursi.

Fen ilimleri ile din ilimlerinin birlikte verileceği bu sistemin, Medresetü’z- Zehra’nın mahiyeti neydi?

Zamanın şartlarını düşündüğümüzde Bediüzzaman Hazretleri neden böyle bir eğitim sistemi tasarlamıştı?

Projenin gerçekleşmesini arzu ettiği bölgeden tutun da, müderrislerinin özellikleri, konuşulacak dil, malî kaynakları, isminin mahiyeti, hedefleri ile Medresetü’z-Zehra’yı kapağımıza taşıdığımız bu ayki sayımızda birçok alt başlık sizleri bekliyor.

Çağını aşan Bediüzzaman

Vefatının 60. sene-i devriyesinde Bedîüzzaman Said Nursî Hazretlerini, Fıkıh Günlüğü’nde İlahiyatçı Yazar Süleyman Kösmene kaleme alıyor.

Kardeş etkisi

Ebeveynlerinden ısrarlı bir şekilde kardeş isteyen çocuklar, eve yeni bir bireyin gelmesiyle değişen düzen. Klinik Psk. Banu Arslan Çocuk Eğitimi sayfasında bu ay ailede kardeş etkisini anlatıyor.

Evet demeden önce…

Evlilik sayfamızda bu ay yakın zamanda “Evet Demeden Önce” kitabı raflarda yerini alan Aile-Evlilik Terapisti Nazlı Özburun ile evliliğin gerçeklerini ve evlilik öncesi sürece dair dikkat edilmesi gereken noktaları konuştuk.

Sanat, sabrı öğretir…

Ebru Sanatçısı Özden Aydın ile ebru sanatı ve sanatın insan ruhuna, akademik başarıya olan katkılarını konuştuğumuz röportajımız dergimizde yerini alıyor.

Dağarcık

Doğal yağlarla nemlendirici tarifinin yer aldığı Doğalı Varken, Pazartesi başlanıp, Salı biten diyetlerin kaleme alındığı Beslenme, modası hiç eskimeyen bir akım olan ahşabın anlatıldığı Dekorasyon, geçen ay dergimizde yer alan pofuduk pançoya uyumlu dökümlü bere yapımı ile El Emeğim her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Esma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den Dualar, Bulmaca, Kitaplığımızdan da sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*