Doğalı Varken

Doğal Saç Bakımı

Çocukların banyo sonrası karışan saçlarını açmak bazen çok uzun ve zorlayıcı olabiliyor. Özellikle saçları uzun ve uçları kıvır kıvırsa işiniz iyice zorlaşabiliyor. Çocukların saçlarını canlarını yakmadan kolayca taramak ve beslemesini sağlamak için saç spreyi kullanmak gerekiyor. Bunun için aromaterapi yağları ve hidrolatla (bitki suyu) doğal saç tarama spreyi hazırlayabilirsiniz. Bu karışıma aromaterapi’de vücut oranını hesaba alarak %2 lik oranda uçucu yağ ekleniyor. 30 ml sprey şişe için 10-12 damla yeterli. Fakat çocuklar için bu oranın yarısı kullanılıyor, yani 5-6 damlası yeterli!

Doğal saç tarama spreyi için malzemeler:

Banyodan çıktıktan sonra havlu ile nemi alınmış saça saç tarama spreyini iyice çalkalayıp fıslayın ve tarayın, işinizi oldukça kolaylaştıracak. Karışan saçı kolay bir şekilde açmasına yardımcı oluyor, saçı beslerken, çok daha sağlıklı ve parlak bir görüntüye kavuşturuyor. Saç temizliği ve saç bakımınız için kullanacağınız doğal ürünler ile çok daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Doğal yağların saça olan faydaları

Argan yağı: Saçın parlak görünmesini sağlar. Boyalı saçlar için uzun süre boyanın kalıcı olmasını sağlar. Saç köklerine ve uçlarına fayda sağlar, sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur. Kuru saçları nemlendirir, kolay taranmasını sağlar. Saç kırıklarının onarılmasında yardımcı olur. Kepek oluşumunu engeller. Saçların kolay şekil almasını sağlar. Isıya karşı koruyarak, maşa ve düzleştirici gibi makinelerin etkisini azaltmaya yardımcıdır. Saç dökülmesini önler. Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Kullanım methodu: Argan yağını temiz saça uygulamak gerekir. Temiz olan saçın kökleri açık olur ve emilimi daha iyi sağlar. Saç derinizin tamamen ıslanacağı kadar argan yağı uygulayın. 1 veya 2 yemek kaşığı kadar. Yavaş yavaş masaj yaparak yağı yaydırın. Ilık bir havluyla saçlarınızı sarın ve 30 dakika kadar bekleyin. Yıkayın ve kuruduktan sonra saçlarınızın nasıl parlak ve canlı ve aynı zamanda yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Jojoba yağı: C vitamini, B vitaminleri, E vitamini, bakır ve çinko dahil saçları besleyen vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Saç köklerine ve uçlarına fayda sağlar, sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur. Kuru saçları nemlendirir, kolay taranmasını sağlar. Saç kırıklarının onarılmasında yardımcı olur. Kepek oluşumunu engeller. Saç dökülmesini önler. Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Kullanım metodu:
1. Saç derisi ve saç kuruluğunuz, egzemanız varsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Banyo öncesi kısa saçlar için yaklaşık 1 yemek kaşığı, daha uzun saçlar için 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Saç derisinin üstündeki saça uygulayın ve saç uçlarına eşit şekilde yaymaya çalışın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve ardından şampuanlayın ve durulayın.
2. Saç uçlarınızı güçlendirmek, saçı nemlendirmek ve kırıkları önlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Banyo sırasında saç uçlarına 1 tatlı kaşığı kadar yağı uygulayın. 10 dk bekletin. Ardından şampuanlayın ve durulayın.

Dipnot:

  • Çocuklar için tıbbi lavanta, melez lavanta veya ıtır uçucu yağlarından istediğinizi kullanabilirsiniz. Yoğun koku hassasiyeti varsa uçucu yağı ilave etmeden veya dozunu azaltarakta kullanabilirsiniz.
  • Hidrolat (bitki suyu) olarak papatya, lavanta veya gül hidrolatı kullanabilirsiniz. Bitki suyu bitkinin buhar distilasyonuyla uçucu yağ elde edilirken çıkan suyudur. Bitkinin su içinde kaynatılarak elde edilen suyu malesef bitki suyu değildir.
  • Doğal saç tarama spreyini kendiniz içinde hazırlayabilirsiniz. Uçucu yağ olarak uygun tam dozda lavanta, ylang ylang, günlük, ıtır, paçuli kullanabilirsiniz.
  • Kullandığınız yağların saf olması çok önemli! Piyasada ucuz, seyreltilerek değeri düşürülmüş yağlar ne yazık ki çok fazla. Fayda sağlamak için saf olana ulaşmak gerekiyor.Sevgiyle ve doğal kalın…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*