Hayatın İçinden

Barış barış barış…

Siyasetin, ırkın, dinin ötesinde hepimiz birbirimizi kardeş olarak görelim. Günün sonunda savaşın bedelini liderler değil masum hayatlar ödüyor. Ukrayna’dan ellerinizi çekin. Filistin’den ellerinizi çekin. Barış. Barış. Barış.”

Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid, Ukrayna’daki savaşın Filistin’de yaşananlarla aynı olduğunu söyleyince Yahudi karşıtı olmakla suçlandı. Hadid, sonbahar sezonundaki defilelerden kazanacağı parayı Ukrayna ve Filistin’e bağışlayacağını duyurdu. Ünlü moda dergisi Vogue da Hadid’in bu gönderisini Instagram’dan paylaşınca hem Hadid hem de Vogue Yahudi lobisinden gelen tepkilerin odağı oldu. (https://t24.com.tr/)

 

Herkes aynı  merhameti  görmeyi  hak  ediyor

Bu hafta Ukrayna’da milyonlarca kişi korkunç savaş yüzünden kaçmak zorunda kaldı. Eğer bu şoke edici durumdan bir şey öğrendiysek; kimin desteği hak ettiği ve kimin haklarını savunmamız gerektiği konusunda seçici olamayız. Herkes aynı şekilde merhamet görmeyi hak ediyor. Her çatışmanın içindeki sivil kurbanların yaşamı eşit değerdedir. Yedi yıllık savaş sonrası Yemen’de halkın korunmaya, desteğe ve bunların ötesinde barışa ihtiyacı var.

Dünyada olup bitenlere tepkisiz kalmamasıyla tanınan model Bella Hadid kardeşi Gigi Hadid gibi herkesin eşit şekilde barışa ne kadar ihtiyacı olduğuna dair sosyal medya paylaşımları yapıyor, dünyanın belli bölgelerindeki çatışmalardan zarar gören sivil halka yardım eli uzatıyor, bu konuda eylemlere katılıyor. (https://www.hurriyet.com.tr/)

Haksızlığa karşı tek vücut olmak

Dayanışma; mücadelelerimizin, acılarımızın veya gelecek için umutlarımızın aynı olduğunu varsaymaz. Dayanışma; aynı hissiyatı, aynı hayatı ya da aynı bedeni paylaşmamakla beraber aynı ortak paydada yaşadığımızı kabul eder: birbirimize kenetlenmeyi ve beraberce çalışmayı içerir.

Emma Watson İngiliz oyuncu, model ve aktivist.  Watson’u Harry Potter film serisinden  belki hatırlarsınız. Sosyal medya hesabından aynı düşüncede olmasak da haksızlığa karşı tek vücut olmak gerektiğini böyle  ifade ediyor. (https://www.instagram.com/p/CYPyQZcvfLN/)

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*