Editör

Ruhumuz şifa arıyor

Sıhhat, insanın hayatını etkileyen önemli bir nimettir. Sıhhatimiz yerinde ise herşey güzel. Şifayı kaptığımızda sağlığın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Mesele kaybetmeden anlamak tabi.

Malum helaket ve felaket asrındayız. Bu zamanda maddi, manevi hastalıklar her yeri sarmış vaziyette. Salgınlar, musibetler kol geziyor. Tabi bir de görünen zahiri hastalıklar dışında, bize belki de daha çok zarar veren batıni, ruhi hastalıklarımız var. Bediüzzaman’ın tabiriyle “İç dışa, dış içe bir çevrilsek Hazret-i Eyüp’ten (as) daha ziyade yaralı ve hastalıklı görüneceğiz.” Çünkü işlenen günahlar, kafaya giren şüpheler kalp ve ruhta derin yaralar açmakta. Maddi yaralar kısacık dünya hayatını etkilerken manevi yaralarımız bizi bizden alıyor. Ebedi hayatımızı tehdit ediyor. İnsanın hayatını etkileyen bu hadiseler karşısında sabırlı olmak çok zor.

Bu yaraların kuvvetli bir merheme ihtiyacı var. Hiç şüphesiz Risale-i Nur’daki iman hakikatleri, Kur’an’dan aldığı nurla o yaraları sarıyor ve manevi bir ameliyatla tedavi ediyor. Aklımızı, ruhumuzu, kalbimizi şifalandırıyor. Şifasını arayanlar ondan istifade etmeli.

Bu ay dergimizde, manevi yaralarımızı ve tedavisini konuşacağız. İstifadeniz bol olsun.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*