Editör

Ailede iktisat eğitimi

Toplumun temelini aile hayatı oluşturuyor. Aile hayatı, toplumun şekillenmesinde önemli bir konuma sahiptir. Sorunlar küçük dairede güzel yönetilirse büyük dairede çözümü daha kolay olabiliyor.

Şuan önemli bir sorunumuz olan ekonomiyi bir parça yola sokmak için aile içinde neler yapabiliriz. Öncelikle dinimizin bize emrettiği iktisadi prensiplere riayet etmek gerekiyor. Günümüz ekonomik sorunlarını kısa vadede aşmak çok zor ancak her aile kendi hanesini belli ölçüde dengeye koyarsa gereksiz harcamalardan kaçınarak, kanaat ederek geçimini sürdürürse ekonomik sorunların bize düşen kısmını çözmüş olacağız. En azından müslüman olarak vazifemizi yapacağız. Aile içerisinde iktisadı nasıl uygulayabileceğimize dair eğitimler de alırsak ev ekonomisini daha iyi yönetebiliriz.

İktisat ve kanaatle bereketin hanemize dolduğunu zamanla göreceğiz. Bereket öyle sonsuz bir hazine ki insanı her alemde zengin ediyor. Aile içindeki bereket eşlerin muhabbetinde de saklıdır. Ailede saadet, huzur, mutluluk hakîm olduğunda tüm güzellikler peşinden geliyor. Anne, baba duasının da büyük etkisi var. Bolluğun babadan, bereketin anneden geldiği söylenir. Bu sebeple ailedeki birliği gözetmek önemlidir.

Dinimiz bize iktisadı emrediyor. İsraftan menediyor. Bu doğrultuda bir hayat sergilediğimizde mükafatını alacağız inşallah.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*