Editör

Ailede babanın rolü

Yuvayı kuran dişi kuştur derler ama o yuvayı ayakta tutan da erkeğin duruşudur. Eşlerin uyumu, aile içi ilişkilerde, çocuk eğitiminde oldukça önemlidir. Çocuk eğitiminden bahsederken genelde anneler konuşulur, yargılanır ama anne kadar babaları da sürece dahil etmek gerekiyor. Babaların çocuklarla geçirdiği vakit uzmanlar tarafından daha etkili bulunuyor.

Çocukların anne ve babadan ayrı ayrı alması gereken değerler var. Çocuk, şefkat ve merhameti en güzel timsali olan anneden, cesaret ve güveni otoriteyi sağlayan babadan aldığında, şahsiyet ve kişiliği oturuyor. Çocuğun insani ve vicdani yönden sağlam karaktere bürünmesinde anne ve baba faktörünün etkisi büyük. Bir taraf eksik kaldığında dengesizlikler baş gösterebiliyor.

Anne ve babanın yegâne vazifesi, çocuğunu ahlâkî, imanî gelişimini tamamlayan iyi bir insan olarak yetiştirmektir. Çocuk eğitiminde altın kural hal diliyle terbiye vermektir. Dolayısıyla anne baba davranışlarına çok dikkat etmelidir. Anneler her daim aktifler, babalar da bu ölçüde destek olarak anneleri yalnız bırakmamalıdır. Ebeveynler, çocukla güzel bir bağ kurup iletişim halinde olduğunda ailede birlik sağlanacaktır. Ailede annelerin rolünü her daim konuşuyoruz. Bu sayımızda babanın rolünü konuşacağız. İstifademiz bol olsun.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*