Editör

Hedefte aile ve kadın var…

“İnsanın hususan Müslümanın tahassüngâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır. Bu da mı bozulmağa başlamış dedim. Sebebini aradım. Bildim ki: Nasıl, İslâmiyetin hayat-ı içtimaiyesine ve dolayısıyla din-i İslâma zarar vermek için gençleri yoldan çıkarmak ve gençlik hevesatıyla sefahete sevketmek için bir iki komite çalışıyormuş. Aynen öyle de bîçare nisa taifesinin gafil kısmını dahi yanlış yollara sevk etmek için bir iki komitenin tesirli bir surette perde altında çalıştığını hissettim.”

Bediüzzaman Said Nursi

Aile toplumun en küçük birimi olmakla birlikte, özünü de oluşturan merkezidir. Mahi­yeti de aslında burada saklıdır. Öz değerlidir. Üzerine bina edilecek her şeyin daha sağlam olması için, tohum hükmündeki bu yapı muhafaza edilir, korunur, kollanır. Otuz küsur yıllık bir mazisi olan dergimizin, ilk günden beri gayesi Bediüzzaman Hazretlerinin uyarısına istinaden de bu olmuştur.

Mahiyeti itibariyle, tarih boyunca ‘gizli komiteler’in hedefi olan aile ve kadın, her asır­da, asrına uygun şekilde güncellenen, ifsad edici plân ve projelerle karşı karşıya kalmıştır. Peki günümüzde aile ve kadını bekleyen, içimize sızan bu tehlikeler neler?

Son dönemde İstanbul Sözleşmesi’yle de gündemde olan toplumsal cinsiyet eşitliği/ ayrımcılığı, LGBTİ, süresiz nafaka, çocuk haczi gibi birçok alt başlığa değindiğimiz kapak dosyamızın, ailenin ve toplumun geleceği için farkındalık oluşturmasını temenni ediyo­ruz…

“Yeterince iyi ebeveyn” olmak

Çocuk psikolojisi alanında uzmanlaşan ve yüzlerce aileyle görüşme fırsatı bulmuş bir psikolog olan Banu Arslan bu ayki çalışmasında “Yeterince iyi bir ebeveyn” olabilmenin zorlu yolculuğundan bahsediyor.

Taşlardan gelen şifa

Renk renk, birçok çeşidi bulunan ve daha çok aksesuarlarda kullanılan bazı taşların şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Kadim geleneğimizde yer bulan, günümüzde de al­ternatif tıp alanında kullanılan şifalı taşlar üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbet dergimizin sayfalarında sizleri bekliyor.

Yenilenen muhtevasıyla Dağarcık

Dağarcık’ta bu ay; alternatif ve sağlıklı kahvaltı seçeneklerinin yer aldığı Doğalı Varken, Dekorasyon sayfamızda siyah-beyaz kontrastı, pratik mutfak ve tasarruf bilgilerin yer al­dığı Mutfak Kitaplığı ve nicesi sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*