Editör

Şiddetin en büyük ilacı merhamet

İnsan kıvamını kaybetti mi çok şey kaybeder. Kendini bilmez, tanımaz. Çevresine büyük zararlar verir. İnsanın kendini bilmesi insani değerlere bezenmesiyle olur. Bu değerlerin erozyona uğraması insanı insanlıktan çıkarıyor.

İnsanın kıvamı merhamettir. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur. Merhametini kaybeden insanlığını da kaybeder. İnsanlıktan çıkan bir fert, kendisine zarar verdiği gibi topluma da zarar veriyor. İslamiyet, merhamet gibi birçok insani değerleri bağrında barındırıyor. Bugün toplum İslamdan ayrılmanın hiddetini yaşıyor. Bu işin çözümü İslami değerlere bürünmekle çözülür.

İman ve amel ilişkisinde istikameti bulan kişiler, kendilerini şiddet, hiddet, nefret ve husumetten arındırdığı gibi, topluma da İslami bir dinamizm kazandırır. İnsan ancak şefkat ve sabır ile öfke kontrolünü sağlayarak dengeli bir yol tutturabilir. Bugün muhtaç olduğumuz şey insanların birbirine muhabbet, uhuvvet ile bağlanmasıdır. Kalpler merhametle demlenirse, toplum da daha yaşanır hale gelecek inşaallah.

Toplumsal bir sorun olan şiddeti ele aldığımız bu sayımızda, şiddete karşı şefkat ve merhameti tavsiye ediyoruz. İstifadeli okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*