Editör

“Risale-i Nur, bu mübarek vatanın halâskârıdır”

Rahmetin ve merhametin her yeri kuşattığı mübarek aylardayız. Şaban ayı ile birlikte Berat Gecesi de yaklaşıyor.  Manevî sevap mevsimi olan bu günlerimizi lâyıkıyla geçirebilmek duâsıyla, gelmekte olan Berat Gecenizi şimdiden tebrik ediyoruz.

Mağfiret ve kurtuluş gecesi olan Berat vesilesiyle, bu ay “manevi halâskâr” olarak Risale-i Nur’u nazara vermek istedik. Risale-i Nur asrımızın ihtiyacına göre yazılmış, imanî, içtimaî, siyasî her konuda Kur’ân eczahanesinden alınan ilaçlarla çözüm sunmaktadır. Tarihte hiç görülmemiş felâketler içerisinde çırpınan beşeriyet için, halâskâr olarak Risâle-i Nur’a sarılmaktan ve Risâle-i Nur’un parlak hakikatlerini elde edip, dikkat ve tefekkürle okumaktan başka kurtuluş çaresi yoktur. Çünkü Risale-i Nur, bu zamanda imanı en kolay ve sağlam  elde etmenin yolunu sunuyor. Müellifi Bediüzzaman, Risale-i Nur’un “mânevî bir halâskâr” vazifesi gördüğünü söyleyerek, bu mübarek vatanı türlü tehlikelerden koruduğunu müjdelemiştir.  Dünyanın geçireceği manevî buhranın, ancak iman ile aşılabileceğini söylemiştir.

Evet vazifemiz, ebedi saadetin anahtarı olan imanı, nur hakikatlerinin ders ve takviyesiyle kazanmak.  Ümit ve inanç ile ihtiyatı elden bırakmadan, vazifemizi yaparsak umumi bir kurtuluşa vesile olacağız inşaallah.

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*