Editör

Yaz mevsimini fırsata çevirelim

Herkese merhaba. Bu ayki sayımızda olgunlaşma dönemi olan yaz mevsimini ele alacağız.

İnsan, kainatla alakadardır. Vücudumuzdaki her organın dahi kainat aleminde farklı tezahürleri var. Yaşadığımız dönemlerin de kainat aleminde yansımaları oluyor. Kainattaki olaylar bize insandaki değişimleri gösteriyor. Namaz vakitlerinden, mevsimlerin değişmesine kadar herşeyde bize verilen mesajlar var.

Yaz mevsimi, olgunlaşmanın, gelişimin olduğu zamandır. Kainat bu dönemde farklı değişimlere imza atıyor. Asıl vazifesi dua ve tekâmül olan insan da küçük bir kainat olarak payını alıyor. Tekamül, bir tamamlanma, yaratılışımızdaki mükemmeliyete ulaşma halidir. Mahiyetimizi bulma, olgunlaşmaya doğru bir yolculuktur. Her yaratılmış, olgunlaşmaya kemale doğru gider. Tekamül yolculuğu hayat boyu devam eder. Meyvelerin olgunlaşarak kıvam bulması gibi insan da kemâl ile benliğini buluyor.

Bunun için bu dönemi ne kadar verimli geçirirsek o kadar iyi oluyor. Genelde tatil denilerek boş geçen bu zamanı daha verimli hale getirebiliriz. Gelişim olarak eksik kaldığımız noktaları tamamlayabiliriz. Gayret ve inancımızı tazeleyebilir, maddi ve manevi kemâlâtın merdivenlerinden çıkabiliriz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*