Editör

Şifa Allah’tan

Yeni bir sayıdan herkese merhaba. Bu ay dergimizde son zamanlarda sık sık duyduğumuz enerji şifacılığı üzerine konuşacağız.

Toplumda ruhi, bedeni hastalıklar arttıkça insanlar şifa bulma yollarına başvuruyor. Modern tıp dünyasının yöntemlerine takviye ve destek olması için alternatifler aranıyor. Son zamanlarda Uzakdoğu kültüründen gelen bazı akımlarla enerji şifalama çalışmaları yapılıyor. Ne yazık ki bu akımlarda İslam’la başdaşmayan durumlar yaşanıyor. Bu yüzden mesafeyi bilmek gerekiyor.

Sünnete uygun olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp burada imdadımıza yetişiyor. Dinimiz İslami kurallarla çelişmediği sürece alternatif tedavi yollarını destekliyor. Nebevi tıbbın hususiyetleri hadislerde zikredilmiştir. Hz. Peygamber, sağlık için tedavinin gerekli olduğunu, her hastalığın şifasının bulunduğunu ve bazı hastalıkların nasıl tedavi edileceğini ümmetine öğretmiştir. Hacamat, sünnete uygun beslenme, bitkilerle şifalanma gibi Nebevi yöntemlerle şifalanma çalışmaları yapılabilir. Hangi araçlar kullanılırsa kullanılsın şifanın Şafi olan Allah’tan geldiğini de unutmamak gerekir. Maddi ve manevi kuvveti elde etmek ve şifa bulmak için Kur’an-ı Kerim’in her derde deva olan ayetlerine başvurabiliriz. Şüphesiz derdi veren dermanını da verir.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*